Még véleményezhetitek az M0 menti földút építéséről szóló szabályzatot!

Oszd meg másokkal!

Desktop

Május 14-én tartották az M0 autóút menti földút Kerületi Építési Szabályzatával kapcsolatos lakossági fórumot.

Horváth Tamás alpolgármester az eseményen elmondta: az M0 keleti szektor építésekor keletkeztek olyan telkek, amelyeknél telekalakításról szóló rendelet előírásai nem teljesültek, vagyis az építéskor kialakuló telkek köz- vagy magánútról történő megközelítése nem valósult meg. Ennek megoldásaként Kerületi Építési Szabályzatot kell készíttetni, illetve az abban leírtakat végrehajtani.

Az alpolgármester arról is tájékoztatta a fórumozókat, hogy a kerületi építési szabályzat elkészíttetését, a szükséges területek megvásárlását, a kisajátítás és a kivitelezés költségeit is a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. végzi. Rákosmente önkormányzata határozattal döntött a terv elkészíttetéséről. 

A szabályozási terv a megközelíthetetlen területek feltárására szolgál: olyan erdő besorolású magántulajdonban lévő területek vannak itt, melyek az M0 autóút létrejötte miatt megközelíthetetlenné váltak. Az út kiszabályozása az érintett terület szélén történik, a közigazgatási határhoz közel eső részen, minél kevesebb – összességében 5 – ingatlant érintve. Ezt a szabályozási tervet kellett jogszabályi környezetbe helyezni, az eljárási rendet betartva a lakossági fórum összehívásával. 

Felmerült lakossági kérdésként elhangzott, hogy a Csordakút utcát érinti-e az új szabályozási terv. Miklós Klára kerületi főépítész válaszában elmondta, az érintett terület a Péceli úttól délre fekvő területet érinti, míg a Csordakút utca a Péceli úttól északra helyezkedik el.

A lakossági véleményezési határidő május 22-ig tart, addig várják a lakossági megkereséseket, akár írásban is.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek