Itt vannak fenyőfa gyűjtőhelyek Rákosmentén

Oszd meg másokkal!

Budapesten a karácsonyi ünnepeket követően a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szervezetten gyűjti össze és szállítja el a fenyőfákat. A becslések szerint mintegy 500-600 ezer darab tűlevelű kerül ki az utcákra, ezt a mennyiséget kell kezelniük, illetve hasznosítaniuk az FKF munkatársainak.

Rákosmentén gyűjtőpontokat is kijelöltek, így a Ferihegyi út - Gyökér utca közti parkolóhoz, a Kaszáló utcai lakótelep sportáruházi- és AFIT-parkolójához, a Borsó utcai bútoráruház mellé, továbbá a Cinkotai úton a színes házaknál lévő parkolóhoz, a Bakancsos utca és Újlak utca sarkához, illetve az Akácvirág utcai parkolóhoz előre meghatározott ideig lehet kirakni a lebontott karácsonyfákat.

A kiszolgált tűlevelűeket először felaprítják, majd a nyesedékek a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű kazánjaiba kerülnek. A fenyőfa a magas gyantatartalma miatt kitűnő tüzelőanyag, melyből az elégetéssel több tízezer budapesti háztartás számára biztosítják a fűtési gőzt, és a villamos áramot. 

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek