Az MVGYOSZ reakciója a vezetősávon lévő járdaoszlop problémájára

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: Sz Kriszta)
Frissítés: Az önkormányzat eltávolította a parkolást gátló oszlopot a látássérülteket segítő vezetősávról! Részletek ezen a linken.
 
Múltkor írtunk arról a járdaoszlopról, amelyet a láttássérültek közlekedését segítő vezetősávok közepére helyeztek el a Szent Kereszt térnél. Bana Roland felkereste a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét a témában. A következő választ kapta:
 
"Kedves Roland,
 
Köszönjük megkeresését. A képen látható kivitelezés sajnos abszolút nem jó, mivel a vezetősáv egyik feladata, hogy a közlekedők számára kijelölje a biztonságos közlekedést biztosító gyalogos folyosó tengelyét, illetve az ehhez kapcsolódó, innen leágazó útvonalakat.
 
Mivel a látássérült személy a vezetősávot követve halad, így ezeken a taktilis jelzéseken semmilyen tárgy nem helyezhető el.
 
Sajnos nincs arról információnk, hogy ki volt a tér felújításánál a mérnök, a kivitelező, s ki hagyta jóvá a terveket.
 
A kapcsolatot felvesszük az érintett önkormányzattal, s egyben kérjük őket a helyes kivitelezés elvégzésére.
 
Ha további kérdései volnának, keressen bizalommal.
 
Üdvözlettel,
Benedek Zoltán"
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek