Csillaghullásos vasárnap éjszaka

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: Pável Zoltán
Fotó: Pável Zoltán

Az augusztusi csillaghullások főszereplője, a Perseidák meteorrajának maximuma, azaz, amikor egyszerre a legtöbb hullócsillagot látni, augusztus 12-én vasárnap este 20:00 UT és augusztus 13. 8:00 UT között lesz . (Az UT lánykori neve greenwich-i idő, de hát a csillagászok nálunk sokkal precízebbek.)

A Magyar Csillagászati Egyesület szerint legalább a Hold fénye nem zavar bele a látványba, mert előző nap van újhold éppen.

A meteorrajok megfigyelésének első számú ellensége a fényszennyezés, ezért megfigyelésükre a kivilágított településektől távoli, jó körkilátású helyszíneket ajánlják. Ilyenek például a csillagoségbolt-parkok, ahol valóban csekély mértékű fényszennyezés zavarja csak az észleléseket (Zselic, Hortobágy, Bükk).

Azért ha tudtok a környéken egy csendes hegytetőt, vagy csak tisztást, kicsit távolabb a város erős fényeitől, javasoljatok nekünk csillagnéző-helyet.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek