Őzeket űzött egy gazdás kutya a Merzsén

Oszd meg másokkal!

Desktop
Darvak a Merzsén (fotó: Bebesi Zoltán)

Bebesi Zoltán osztotta meg szombati tapasztalatait a Merzse-fan oldalán:

"Ismét tanúi lehettünk tegnap délután az elfogultság és a tudatlanság emberi nemtörődömségnek! A Nagy-Merzse felől tartottunk a kerti állomás felé, amikor a nyárfa sorból rohantak ki őzek, kicsit később két bak futott az életéért. Ugyan is egy nagy fekete kutya üldözte őket elég hosszan. Sípolással, kiabálással elvontuk a figyelmét és akkor megtorpant. Visszament az erdősávba, ezért mi is ott kezdtük keresni. Meglepődve láttuk, hogy van gazdája, de továbra sem volt pórázon a kutya.

Amikor egymás mellé értünk szóltunk neki, hogy űzte az őzeket a kutyuskája. Persze, ezt ő nem vette észre. Sajnos, nem egyedi eset, hogy a területre kihozzák a mostmár egyre több kedvencet és póráz nélkül mennek, amerre látnak. Abba nem gondolnak bele a gazdik, hogy ott más élőlények, emlősők, madarak is élnek és nyugodt körülményeket keresnek táplálkozásra és esetleg szaporodásra.

Kérjük a gazdákat, jobban figyeljenek! Mert nem lesz módjuk ilyen megfigyelésekben, mint pár napja: a szakadó esőben 20 daruból álló csapat leszállt az fentebb említett területen."

Az őzbakok egyébként ebben az időszakban kezdik elfoglalni területüket, hogy később, júliusban majd ott tudjanak szaporodni. Stersszes nekik ez az időszak, ne zavarjátok őket. Ne térjetek le az ösvényekről, pórázon sétáljatok a kutyákkal!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?