Szóró a Szent Pál-templomban – a temetkezési terhek csökkentéséért

Oszd meg másokkal!

(forrás: rakosmentetv.hu)

November hónap elején elhunyt szeretteinkre emlékezünk. Azonban azoknak, akik nemrégiben vesztették el hozzátartozójukat, nem csupán magával a gyász folyamatával kell szembenézniük, de a magas temetkezési költségekkel is. Ezen segíthet Dr. Ujházi Lóránd plébániai kormányzó, a Rákoskeresztúr-madárdombi Szent Pál Templomban található Élet kelyhe elnevezésű szóróval, amelyet tavaly adtak át.

Így a szegényebb családoknak se jelenthet nagy terhet anyagilag egy temetés, valamint azok az emberek is méltó módon lelhetnek végső nyugalomra - köztemetés keretein belül, akiknek nincsenek közeli hozzátartozói.

Néhány héttel ezelőtt készültek el továbbá az altemplomban azok a márványtáblák, amelyekre arany bevéséssel kerülnek fel az elhamvasztottak nevei. A templom bővült továbbá egy rendezvényteremmel is, ahol otthonos környezetben, alacsony bérleti díjjal tarthatnak a hozzátartozók halotti torokat, vagy egyéb összejöveteleket, így ez a kezdeményezés is segíti a szegényebb családok életét.

A kezdeményezés ideológiai és eszmei hátterét képezi, hogy az egyház és az állam közösen, együttműködve hozzon létre efféle fejlesztéseket.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek