Új Pieta-szobrot avattak a Szent Kereszt Templomban

Oszd meg másokkal!

(forrás: rakosmente.hu)

Új Pieta-szobrot avattak a rákoskeresztúri Szent Kereszt Templomban április 9-én. A bronzba öntött alkotást szentmise keretében adták át, melyet dr. Kovács Zoltán, az Angyalföldi Szent Mihály Templom plébánosa, prímási irodaigazgató mutatott be. A rendezvényen beszédet mondott Riz Levente polgármester, aki az egész kerület nevében megköszönte a szobrot a felajánló Ugray családnak - olvasható az önkormányzat honlapján.

Ugray György szobrászművész a huszadik századi magyar képzőművészet alig ismert alkotói között van, aki a római iskola nagy reménysége volt, de a kommunista diktatúra idején mégis mintakészítő asztalosként kellett eltartania családját. Műveit most egyre több helyen lehet látni: Első anyaság című alkotását a Szent Margit Kórház szülészetén 2014-ben újították fel, Olvasó öregasszony című műve pedig nemrég a szentendrei skanzenbe került. 

A szentmisén dr. Ujházi Lóránd plébániai kormányzó, valamint dr. Resperger István ezredes, a Nemzetbiztonsági Intézet igazgatója méltatták az alkotót, és művét. Az ünnepélyes eseményt az Ugray család tagjai is megtisztelték jelenlétükkel.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek