Harangot kapott a rákoshegyi templom tornya

Oszd meg másokkal!

(forrás: rakosmentetv.hu)

Jól haladnak a munkálatok a rákoshegyi református templom harangtornya körül: március 9-én felhúzták a régi harangot az új toronyba.

A gyülekezet régi vágya, hogy a templom egy harangtoronnyal bővülhessen, a tavaly nyár óta tartó munkálatok hamarosan be is fejeződnek. A Szlezák Rafael által öntött, közel 300 kg-os és 77 éves harang helyére kerülése több órás folyamat, azonban szakértők kezében gond nélkül zajlott az esemény. A látványterv megvalósulásához azonban több idő és munka kell még: többek között az udvar rendezése és egy toronyóra felszerelése - olvasható a Rákosmente TV honlapján.

A teljes munkálatok vége nyár elejére várható, azonban az ünnepi hálaadó alkalom csak szeptember 24-én lesz, amikor várják az egyházkerület püspökét, és mindazokat, akik együtt szeretnének örülni a gyülekezettel. A fejlesztések a saját adakozások mellett a Budapest Északi Református Egyházmegye, valamint Rákosmente önkormányzatának támogatásával valósulhatnak meg.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek