Tekergő mesetáborok

Programot feltöltötte:
ehajos

Oszd meg másokkal!

Desktop
Tekergő mesetábor
mesetábor

2018-ban is több időpontban, több helyszínen is szervezünk Tekergő mesetáborokat, már nem csak kisiskolásoknak, de kiskamaszoknak is.
Időpontok:
Június 17-22- Szín, Szelcepuszta (Aggteleki Nemzeti Park) 
Mesetábor (8-11 éveseknek)
Június 25-29 - Napközis Mesetábor, Budapest, XVII. ker.
(7-10 éveseknek)
Július 1-6 - Titkos Tekergések, Zemplén, Öreg Bence 
turistaház (11-13)

További információ, jelentkezés e-mailben: 
Hajós Erika: erika(kukac)tekergomeseosveny.hu

További táborok, információk:

https://www.facebook.com/events/335566200291037/

Miért jó a mesetáborainkban tekeregni?

Tekergő mesetáborainkban a 8-11 éves korosztály érdeklődési körének megfelelően tervezzük meg programjainkat. Napi témáink pl.: baráti kapcsolatok, idegenek, félelmek, álmok, változások, egymás elfogadása, akadályok, varázstárgyak, stb.
Az adott témáról több népmesét is mesélünk, az élőszavas mesemondás után a gyerekekkel közösen megbeszéljük hogyan kapcsolódnak a mesék egymáshoz, miben különböznek, hogyan kapcsolódnak a mi életünkhöz. Ahhoz, hogy jobban megnyithassuk a mesékhez vezető utat, csapatjátékokat, drámajátékokat, improvizációs játékokat hívunk segítségül, majd megalkotjuk közösen új meséinket, több csoportban szőjük közösen a mese fonalát. A történeteinkhez alkotások is készülnek, meséiket a csapatok, mint kis színházi darabot elő is adják egymásnak. 
Esténként „ki-mit tud”-on vesznek részt a gyerekek, napról napra lelkesebben és színvonalasabb programot nyújtva egymásnak.
A környezetvédelemre való nevelés szintén része minden táborunknak, igyekszünk kihasználni a különböző helyszínek nyújtotta lehetőségeket, kirándulásokkal is izgalmasabbá és tartalmasabbá téve az együttlétet.
Táborvezetőink az egyesület mesemondói, hosszú éves tapasztalattal rendelkeznek, számos képzést elvégeztek annak érdekében, hogy a gyerekeknek nem csupán szórakoztató, de minél színvonalasabb programokat állítsanak össze.
Számunkra a legértékesebb visszajelzés az, hogy vannak gyermekeink, akik 2013 óta minden évben visszatérnek, és már barátaikat is elhozzák.

Miért érdemes a kiskamasz táborba eljönni?

Titkos Tekergések mesetáborainkban a 11-13 éves korosztály érdeklődési körének megfelelően tervezzük meg programjainkat. A tekergő mesetáborok programjához hasonlóan, népmeséket, dráma- és improvizációs játékokat hívunk segítségül, itt azonban egy témakört járunk körbe az egy hét alatt, a kiskamaszokat legérzékenyebben érintő témakört, a kamaszkori testi-lelki változásokat. 
A táborok alkalmával mindkét nem megismerkedik a Ciklus-show és Férfiküldetés program segítségével a testükben zajló változásokkal, és különböző mesés, játékos feladatok, kihívások segítségével ismerik meg egymás működését, nyerik el egymás tiszteletét. A serdülők önképét és életérzését nagymértékben meghatározza, milyennek tapasztalják meg, és értékelik a testüket.
Szeretnék hozzájárulni nemi identitásuk kialakulásához, megszilárdulásához azáltal, hogy átélhetik testük értékességét. Célunk hogy mind a női-, mind a férfi- termékenységet ajándéknak, értéknek tekintsék.
Táborvezetőink az egyesület mesemondói, hosszú éves tapasztalattal rendelkeznek, számos képzést elvégeztek annak érdekében, hogy a gyerekeknek nem csupán szórakoztató, de minél színvonalasabb programokat állítsanak össze. A kiskamasz táborokban Bozó Andreaszociálpedagógus és szexuálterapeuta is segíti munkánkat.

2018. május 21. hétfő, 13.15
Telefon: 
+36-70-9432105
Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek