Az asszony körbejár (Kézről kézre)- bohózat 2 részben

Programot feltöltötte:
Gózon Gyula Kamaraszínház

Oszd meg másokkal!

Desktop

Veszélyes szerkezet egy gramofon. Alcide Chanal éppen üzenetet rögzít vele, hogy távol élő húgának esküvői gratulációt küldjön, de bekapcsolva felejti a felvevőt. Így azt is visszahallgatja később, amint felesége megbeszéli az esti randevút gyerekkori barátjával, Émile Renauxval. Rajtaütés, rendőrség, ökölharc... Dominóként borulnak a házasságok, válnak Chanalék, Renauxék, kézről kézre járnak az asszonyok és nincs megállás, mert minden szerető unalmas zsarnokká válik, amint férj lesz belőle. Briliáns bohózat a francia vígjáték nagymesterétől a házasság természetéről. 
(Ady Endre megnézte a darabot Párizsban, és azt írta: E bolondos, könnyű darab felett a hangulatok tarka illatfelhői lengenek. Nevessenek, de egy helyütt a darabban szinte megható, nemes poézis strófái csöngenek. Merészen kacérkodik néha a legszivárványosabb filozófiával, sőt magával az irodalommal...” Egy évvel később Ady megnézte a darabot Budapesten is: „Feydeau úr, ez az elmés ember annyi intelligenciával még nem volt elmés, mint e darabjában. És micsoda őrületesen bolondos helyzetek és figurák. Szikrázott úgy, hogy a szikrák rózsacsokrokat rajzoltak. De azért nem volt ez egészen léha este. Feydeau könnyek között tréfált. "

 

Szereposztás:

Alcide Chanal: Szabó Sipos Barnabás/ Csengeri Attila

Francine:  Fogarassy Bernadett

Émile Renaux: Csengeri Attila/ Egyházi Géza

Sophie, Renaux felesége: Tunyogi Bernadett

Hubertin: Várkonyi András

Rosie: Cseke Katinka

Lapige, kőműves; Auguste: Bodrogi Attila

Etienne: Borbáth Ottilia

Coustouillu: Pálfai Péter

Belgance: Jánosi Dávid

Díszlettervező: Berg Glória

Rendező: Pozsgai Zsolt

 

Játékidő: 120 perc 1 szünettel

Jegyár: 3500, 3000,2500 Ft

A Pesti Művész Színház vendégjátéka

2018. február 18. vasárnap,
17.0019.00
Telefon: 
+36-1-294-7701
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek