Péntektől indul a rászoruló gyerekek nyári étkeztetése

Oszd meg másokkal!

Desktop
Illusztráció!

Az idei vakáció első napjától, június 15-től veszi kezdetét a hátrányos és halmozottan hátrányos családokban nevelkedő gyermekek térítésmentes étkeztetése. Immár harmadik éve, hogy ezt a lehetőséget az érintettek szülei nemcsak a nyári, hanem mind a négy iskolai szünetben igényelhetik.

Az igénybevételi lehetőségről az önkormányzat jegyzője írásban tájékoztatta az érintetteket. A Polgármesteri Hivatal 92 gyermek részére állított ki hátrányos helyzetű igazolást, ebből pedig 44 szülői kérelem érkezett vissza az ellátásra vonatkozóan.

Tavaly országszerte közel 142 ezer tanuló kapott naponta egy tál meleg ételt a leghosszabb iskolai szünetben, így az intézkedés 11 ezerrel több rászorulót ért el, mint 2010-ben. Idén 6,67 milliárd forintot fordít erre a kormány.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek