Bemutatjuk a kerületi országgyűlési képviselő-jelölteket

Oszd meg másokkal!

Desktop
Az ittlakunk.hu dióhéjban - abc-sorrendben - bemutatja azokat a politikusokat, akikre az április 6-i országos választáson voksolhatunk. A jelöltek bemutatásában az általuk megküldött rövid életrajzokra, illetve nyilvános forrásokra támaszkodtunk. Az ittlakunk.hu a választások résztvevőit és eseményeit pártatlanul, az esélyegyenlőség elvének tiszteletben tartásával jeleníti meg. Kerületünk 14-es körzetbe tartozik, amelyhez a X. kerület egy része is hozzátartozik.

Dunai Mónika - Fidesz-KDNP

Magyar-francia szakos általános és középiskolai tanár, Rákoscsaba önkormányzati képviselője. Rákoscsabai család tagja, itt járt óvodába, iskolába, tanári pályáját is itt kezdte. Jelenleg a rákosligeti Gregor József Általános Iskolában igazgatóhelyettes, de korábban a Sugárúti Általános Iskolában is tanított. Diplomáit az ELTÉ-n szerezte. A rendszerváltozás óta a helyi közéletet szolgálja hagyományőrző, kulturális és környezetvédő civil szervezetek tagjaként. Az elmúlt négy évben a csabaiak szavazata alapján sikeresen képviselte Rákoscsaba érdekeit az önkormányzatban.

Lukoczki Károly - MSZP

Az MSZP jelöltje 1963-ban született Budapesten, három felnőtt gyermek édesapja. Rákosmentén több mint húsz éve lakik, a Virágtelepen. A Balassi Bálint Gimnáziumban érettségizett. 25 éve dolgozik vállalkozóként. Megalapítója, majd alelnöke volt a Lokálpatrióták XVII. kerületi Egyesületének, itt kezdődött érdeklődése a helyi politika iránt. 2007-óta Rákosmente legnagyobb civil szervezetének, a Társadalmi Egyesülések XVII. kerületi Szervezetének, közismert nevén a TESZ-nek az elnöke. Több mint tíz éve szervezközösségi programokat szervez gyermekkorúaktól a szépkorúakig mindenkinek. 2006-ban a Szent István Egyetem Jászberényi Főiskolai Karán főiskolai, majd 2008-ban a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karán egyetemi művelődésszervező diplomát szerzett. 
 
Paul Tamás - Szocdemek

Nem ismerjük életrajzát vagy programját, de annyit tudunk róla, hogy egykor fővárosi tűzoltó volt, valamint XVII. kerületi lakos, itt járt iskolába, itt nőtt fel, és itt is lett tűzoltó. Általános Iskola után már a Löevey Klára Gimnzáiumba járt, majd a Pázmány Péter Katolikus Főiskola hallgatója volt.

Schmuck Erzsébet - LMP

Nagykátán született, 1954-ben. Alapítója és sok évig elnöke vol a Magyar Természetvédők Szövetségének, majd a Környezetvédelmi Minisztériumban dolgozott, helyettes-államtitkárként. Környezetvédőként hamar rádöbbent, hogy ha ilyen gyorsuló ütemben romboljuk a környezetünket és pusztítjuk a természeti értékeinket, akkor az a gazdaság korlátjává válik és komoly társadalmi feszültségeket okoz. Nem engedhető meg, hogy a profit maximalizálása minden más szempontot felülírjon és a társadalom szétszakadása folytatódjék. Az európai uniós támogatások felhasználásánál esélyegyenlőséget kell biztosítani mindenki számára. Volt kerületi lakosként ismeri az itt lakók problémáit. Az LMP programja kiterjed mind az új, zöld munkahelyek létesítésére, mind a családok létét befolyásoló egyéb esélyek növelésére, az oktatás, adózás, a családi- panel és társasházak energiahatékonyságát eredményező beruházások támogatására, a közösségi közlekedés feltételeinek, így az alsóbbrendű közutak minőségének javítására is.

Szilágyi György - Jobbik

Szinte az egész családja rákosmenti, 1966-ban született és két kislány édesapja. Vendéglátóipari bizonyítvánnyal, érettségivel és a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi kar sportszervező-menedzser szakképesítésével rendelkezik. Jelenleg a Jobbik országgyűlési képviselője és a Sport- és turizmusbizottságnak a tagja. 1966. 11. 11-én születtem, Budapesten, de a családom Bács-Kiskun megyéből származik. 11 évig a Ferencváros igazolt sportolója volt. Két magyar bajnoki, kétszeres gólkirályi és többszörös magyar válogatott címmel rendelkezik az utánpótlás korcsoportban, korosztályában. Édesapja részt vett az 1956-os szabadságharcban, élelmet szállított a fővárosban harcoló hősöknek. Az ő tanításaiból kapta a nemzettudatot, történelmünk és őseink tiszteletét. A MIÉP volt az első párt amibe belépett. Itt Bognár László parlamenti szakértőjeként tevékenykedett, aki a sportbizottság tagja volt.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek