Film készült a 950 éves Rákoscsabáról

Oszd meg másokkal!

(forrás: rakosmentetv.hu)

A Rákoscsaba 950. évfordulója alkalmából rendezett programsorozat folytatásaként december 8-án egy - a kerületrészről szóló - film bemutatójára került sor a Csaba Házban Rákoscsaba – 950 éve otthonunk” címmel. Fennállása óta eltelt közel 1000 esztendő alatt ez idáig még sohasem készült audiovizuális alkotás Rákoscsabáról.

Pölös Mónika szerkesztő, narrátor, valamint Horváth Péter rendező, operatőr, vágó, tavaly decemberben kapták a felkérést Horváth Tamás alpolgármestertől, és dr. Füzesi Péter, Virág Mihály önkormányzati képviselőktől, hogy egy helytörténeti kisfilm segítségével méltó emléket állítsanak a kerületrésznek.

A forgatás 2017. tavaszán vette kezdetét, abban az időszakban, amikor Rákoscsaba központja megújult, így a kamerák is rögzítették a városkép megváltozásának folyamatát. Mivel Rákoscsabáról nem születtek számottevő írásos és történeti feljegyzések, a film készítői megpróbáltak olyan rákoscsabaiakat megszólaltatni, akik érdekes információkkal szolgálhattak nemcsak a jelen, de a múlt történéseit illetően is, így a nyár folyamán 15 interjúalannyal dolgozhattak. Az elkészült film egy átfogó képet ad a helyről, annak régi állapotát szembeállítva a jelennel - olvasható a Rákosmente TV honlapján.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek