MÁV: változik a menetrend a Budapest-Hatvan vonalon

Desktop
Gyakori probléma a vonalon a vonatok késése (forrás: Index - olvasó)

Változik a menetrend csütörtöktől a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon pályafelújítás miatt - írja a Mávinform.

A reggeli csúcsidőben sűrűbben közlekednek majd a vonatok a Keleti pályaudvar és Pécel között, valamint a pótlóbuszok Pécel és Aszód között. Pécel és Aszód között nem lesz vonatforgalom, Rákos és Pécel, valamint Aszód és Hatvan között pedig egy-egy vágányon zajlik majd a felújítás. A részletes menetrend a MÁV oldalán elolvasható.

A felújítás során 2020 végéig 52 kilométer kétvágányú vasúti pálya épül a Rákos és a Hatvan állomás között. A felújításnak köszönhetően megszűnnek a sebességkorlátozások a vonalon, a vonatközlekedés sokkal stabilabbá válik, a sebesség Rákos és Aszód között óránként 100-120 kilométer, Aszód és Hatvan között pedig 160 kilométer lesz. A teljes szakaszon új, elektronikus biztosítóberendezés és vonatbefolyásoló rendszer épül - írta a MÁV.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek