(FRISSÍTVE) Taxisok demonstrálnak a belvárosban - dugóra számítsatok!

Oszd meg másokkal!

(forrás: Máthé Zoltán - MTI)

FRISS: délelőtt a Városház utca a Főpolgármesteri Hivataltól a Pilvax közön át egészen a Ferenciek teréig megtelt taxikkal. A csaknem egyórás egyeztetés után a taxisok azt közölték, a főpolgármester csupán "elvi támogatását nyújtja az ügyhöz". A sofőrök ezt követően a Bajcsy Zsilinszky úthoz mentek tovább rendőri kísérettel és folytatják a demonstrációt. A petíció tartalmáról a taxisok nem árultak el részleteket.

Az adófizető, jogszabályokat betartó magyar taxisok a továbbiakban is számíthatnak a főváros támogatására Uber-ügyben, de Budapestnek nincs hatósági eszköze és fizikai lehetősége az alkalmazás betiltására, lekapcsolására - közölte Tarlós István főpolgármester hétfői sajtótájékoztatóján.

Az Uber szerint a hétfői budapesti taxisdemonstráció csak megerősíti, hogy szükség van egy olyan modern szabályozási keretre, amely figyelembe veszi az új technológiák jelenlétét és pozitív hatását - közleményük szerint erről tárgyalnak a döntéshozókkal is.

Több napra, vagy akár hetekre is fel vannak készülve a demonstráló taxisok - számolt be a Kossuth rádió tudósítója a helyszínről.  Pusztai László, az egyik taxistársaság képviseletében azt mondta, a rendőrség azt kérte tőlük, a városban máshol ne legyen forgalomlassítás, ezt pedig a taxisok meg is ígérték. Azt is mondta, hogy 11 óráig biztosan maradnak, akkor ugyanis a Városházára mennek, hogy átadják petíciójukat - írja az MTI

 Az Andrássy elején is lassítják a haladást (forrás: Lakatos Péter - MTI)

Korábban:

Be nem jelentett demonstrációt tartanak a taxisok a Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út, Andrássy út kereszteződésében. A felsorakozott gépkocsik egy-egy forgalmi sávot szabadon hagyva akadályozzák a forgalmat. A taxik szélvédőjén a Uber felirat pirossal áthúzva látható rajta a "No thanks!", azaz a "Köszönjük, nem!" felirat.

Az érintett csomópontban a tömegközlekedést és a gépjárműforgalmat a rendőrség egy-egy forgalmi sávon biztosítja, és azt kéri, hogy aki teheti, kerülje el az útszakaszt. Az MTI helyszíni tudósítója szerint 100-120 taxi demonstrál, incidens nem történt. A demonstráció spontán szervezés - derül ki a 24.hu helyszíni riportjából.

A BKK Facebook-oldalán azt közölte, hogy a 9-es és a 105-ös autóbuszok pár perces késéssel közlekednek.

(forrás: Lakatos Péter - MTI)

A taxisok 11 órától a Városházánál (is) folytatják az ott már előre bejelentett demonstrációjukat, illetve kezdenek tárgyalásba a fővárossal, várhatóan akkor innen átvonul a kocsik egy része.

"Kiállunk a törvényben garantált jogainkért és követeljük a jogtalan állapotok azonnali megszüntetését!" - e mondattal kezdődik a demonstráció Facebook-oldalán a taxisok követelése, amiben kimondják azt is, hogy: "az érdekvédőink nem védenek, hanem taposnak rajtunk, a fuvarszervezők is."

Az Uber közösségi utazásmegosztó szolgáltatás. A rendszerhez csatlakozó autósok és utasok az okostelefonra letölthető alkalmazáson keresztül találhatnak egymásra, és a viteldíj rendezése is a rendszeren keresztül történik. 

 

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek