Rákoskeresztúr - madárdombi Szent Pál apostol templom

1173 Budapest, Lázár deák u. 13/A. | http://szentkeresztplebania17.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Rákoskeresztúr - Szent Kereszt Felmagasztalása Plébánia
Plébánia címe: 1173 Budapest, Pesti út 136. fsz. 1.

A jubileumi emléktemplomot 2000-ben emelték Pap Károly építész tervei alapján, melyet Szent Pál apostol tiszteletére szentelt fel Paskai László bíboros.

A belső tér kialakításának művészeti vezetője Bukta Norbert festőművész, a szobrok alkotója Kotormán Norbert.

Az altemplomban urnatemető nyílt. A Szent Mihály kápolna oltárképéül szolgáló falmozaik a jó felemelő és a rossz mélybe taszító erejének szimbolikus ábrázolása, az ég és föld képeinek mozgalmas, mégis örök tartalmat hordozó megjelenítésével. Bukta Norbert készítette Csernyák István üvegmozaikjának felhasználásával.

Nyitvatartás:

Urnakápolna nyitvatartás: a templomban tartott misék kezdete előtt 1 órával egészen a mise végéig - továbbá minden csütörtökön fél 5 és fél 6 között. Ebben az időpontban lehet urnafülkét is választani.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek