Rákoskeresztúr - madárdombi Szent Pál apostol templom

1173 Budapest, Lázár deák u. 13/A. | http://szentkeresztplebania17.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Rákoskeresztúr - Szent Kereszt Felmagasztalása Plébánia
Plébánia címe: 1173 Budapest, Pesti út 136. fsz. 1.

A jubileumi emléktemplomot 2000-ben emelték Pap Károly építész tervei alapján, melyet Szent Pál apostol tiszteletére szentelt fel Paskai László bíboros.

A belső tér kialakításának művészeti vezetője Bukta Norbert festőművész, a szobrok alkotója Kotormán Norbert.

Az altemplomban urnatemető nyílt. A Szent Mihály kápolna oltárképéül szolgáló falmozaik a jó felemelő és a rossz mélybe taszító erejének szimbolikus ábrázolása, az ég és föld képeinek mozgalmas, mégis örök tartalmat hordozó megjelenítésével. Bukta Norbert készítette Csernyák István üvegmozaikjának felhasználásával.

Nyitvatartás:

Urnakápolna nyitvatartás: a templomban tartott misék kezdete előtt 1 órával egészen a mise végéig - továbbá minden csütörtökön fél 5 és fél 6 között. Ebben az időpontban lehet urnafülkét is választani.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek