Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium

1174 Budapest, Széchenyi u. 1-7. | +36-1-256-9719 | http://www.balassi-bp.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Gimnáziumunk tantervi programjának középpontjában a tehetséggondozás áll. Azoknak a gyerekeknek kívánunk megfelelő iskolatípussal szolgálni, akik az intenzívebb szellemi munkára alkalmasak és arra vállalkoznak is. A nyolc évfolyamos képzés megbízható, alapos felkészültséget nyújtó képzési forma. Eredményközpontú, kiemelkedő teljesítményekre ösztönző értékelési rendszerrel, tehetségfejlesztő, tehetséggondozó szemlélettel tanítjuk diákjainkat. Fontosnak tartjuk a képességek kibontakozását. Céljainkat megfelelő munkafegyelem elfogadtatásával szeretnénk elérni. Tanulóink törekedjenek önmaguk és környezetük megismerésére és arra, hogy társaiknak és tanáraiknak egyaránt aktív partnerei legyenek.

A Balassi Bálint Gimnáziumba bekerülő tanulók nyolc évig tagjai egy közösségnek. Gyermekként kerülnek az iskolánkba, s felnőttként hagyják el azt. Természetes, hogy az itt töltött hosszú idő alatt nemcsak tudásban gyarapodnak, hanem rengeteg élménnyel is gazdagabbak lesznek. Gimnáziumunk nagy hangsúlyt helyez a közösségformálásra és az iskolai hagyományok ápolására.

Jövőképünk egy olyan gimnázium megteremtése, illetve működtetése, amelyben tartósan magas színvonalon képzünk az átlagnál tehetségesebb, motiváltabb tanulókat. Pedagógiai programunk, tanterveink, valamint a megvalósítást támogató minőségirányítási programunk egyaránt azt a célt szolgálják, hogy az intézményünket választó diákok és szüleik elvárásainak megfelelve jól felkészült diákokat bocsássunk ki, akik megállják helyüket a felsőoktatási intézményekben, képesek a változó világ kihívásainak megfelelni. Az oktatás és nevelés összhangjának megteremtésével hozzájárulunk ahhoz, hogy a tudományos – kulturális értékeket ismerő, elfogadó, s ezeket újrateremtő felnőtté váljanak a hozzánk kerülő diákok.

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-256-9719
Email:balassi@balassi-bp.hu
Honlap:http://www.balassi-bp.hu
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek