Kilenc jelölt közül választhatunk április 8-án

Desktop

Az ittlakunk.hu abc-sorrendben bemutatja azokat a politikusokat, akikre az április 8-i országos választásokon a XVII. kerületet, Kőbánya-Kertvárost és Újhegyi lakótelepet magába foglaló 14. számú választókerületben voksolhatunk. A jelöltek bemutatásában az általuk küldött rövid életrajzokra, illetve nyilvános forrásokra támaszkodtunk. Az ittlakunk.hu a választások résztvevőit és eseményeit pártatlanul, az esélyegyenlőség elvének tiszteletben tartásával jeleníti meg.

Dunai Mónika – Fidesz-KDNP 

"Születésem óta Rákosmentén élek, családom, rokonságom ezer szállal köt ide. A rendszerváltás óta szolgálom a helyieket önkormányzati képviselőként, civil szervezetek tagjaként, alapítójaként. Munkámat mindig becsülettel, városrészünk fejlődése érdekében végeztem. Városépítő munkánkat most a régóta várt szennyvízcsatorna építésével folytatjuk. Azonban még sok a feladat. Gyorsítani kell a közlekedést, javítani az utak állapotán" - írja bemutatkozásában.

Fléger István Tamás - Munkáspárt

"1953-ban születtem Budapesten. A választókerület kőbányai részéhez van nagyobb kötődésem. 1970 óta dolgozom a X. kerületben ipari tanulóként, majd lakatos szakmunkásként. Két leánygyermekünktől öt unokánk született. Feleségem szintén munkás származású. 1972-ben lettem a Kommunista Ifjúsági Szövetség ,majd 1977-től vagyok a párt tagja, közben leérettségiztem. Munkahelyemen részese voltam a labadarúgó szakosztálynak és a sakk körnek is, mely réven gyakran eljutottam a XVII. kerületbe, ahol szemtanúja lehettem a szocializmusban akkor zajló nagyszabású lakásépítéseknek, melyek ma is otthonként szolgálnak. Az 1990-es rendszerváltozás után is a bérből és fizetésből élő dolgozók érdekeit képviseltem. 1997-től a kőbányai pártszervezet vezetője lettem, majd 2006-tól a közös X.kerület, XVII. kerületé. Politikai ambicióm az, hogy a parlamentben megint ott legyenek a dolgozók, a rendszerváltozás kárvallottjainak hiteles képviselői.

Lukoczki Károly – MSZP, Párbeszéd 

Az MSZP jelöltje 1963-ban született Budapesten, három felnőtt gyermek édesapja. Rákosmentén több mint húsz éve lakik, a Virágtelepen. A Balassi Bálint Gimnáziumban érettségizett. 25 éve dolgozik vállalkozóként. Megalapítója, majd alelnöke volt a Lokálpatrióták XVII. kerületi Egyesületének, itt kezdődött érdeklődése a helyi politika iránt. 2007-óta Rákosmente legnagyobb civil szervezetének, a Társadalmi Egyesülések XVII. kerületi Szervezetének, közismert nevén a TESZ-nek az elnöke. Több mint tíz éve szervezközösségi programokat szervez gyermekkorúaktól a szépkorúakig mindenkinek. 2006-ban a Szent István Egyetem Jászberényi Főiskolai Karán főiskolai, majd 2008-ban a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karán egyetemi művelődésszervező diplomát szerzett. 

 

Schmuck Erzsébet – LMP 

Nagykátán született, 1954-ben. Alapítója és sok évig elnöke vol a Magyar Természetvédők Szövetségének, majd a Környezetvédelmi Minisztériumban dolgozott, helyettes-államtitkárként. Környezetvédőként hamar rádöbbent, hogy ha ilyen gyorsuló ütemben romboljuk a környezetünket és pusztítjuk a természeti értékeinket, akkor az a gazdaság korlátjává válik és komoly társadalmi feszültségeket okoz. Nem engedhető meg, hogy a profit maximalizálása minden más szempontot felülírjon és a társadalom szétszakadása folytatódjék. Az európai uniós támogatások felhasználásánál esélyegyenlőséget kell biztosítani mindenki számára. Volt kerületi lakosként ismeri az itt lakók problémáit.

 

Szilágyi György – Jobbik 

Szinte az egész családja rákosmenti, 1966-ban született és két kislány édesapja. Vendéglátóipari bizonyítvánnyal, érettségivel és a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi kar sportszervező-menedzser szakképesítésével rendelkezik. Jelenleg a Jobbik országgyűlési képviselője és a Sport- és turizmusbizottságnak a tagja. 1966. 11. 11-én születtem, Budapesten, de a családom Bács-Kiskun megyéből származik. 11 évig a Ferencváros igazolt sportolója volt. Két magyar bajnoki, kétszeres gólkirályi és többszörös magyar válogatott címmel rendelkezik az utánpótlás korcsoportban, korosztályában. Édesapja részt vett az 1956-os szabadságharcban, élelmet szállított a fővárosban harcoló hősöknek. Az ő tanításaiból kapta a nemzettudatot, történelmünk és őseink tiszteletét.

Tóth Endre – Momentum Mozgalom 

Tóth Endre, a 28 éves közgazdász és szociológus. "Hiszek abban, hogy politizálni csak elvek mentén, az embereket szolgálva érdemes. A szüleim olyan szellemben neveltek, ahol az adott szónak súlya volt, ahol a tanulás és a kitartó munka volt a sikeres élet záloga. A hazai közéletből ezek az értékek mára teljesen kivesztek" - írja bemutatkozójában.

 

Sajnos több jelöltről semmilyen információt nem sikerült eddig találni. Ha tudtok róluk valamit, jelezzétek nekünk, írunk róluk:

  • Genetheim Barbara Éva – Nemzet és Béke
  • Kelemenné Jancsó Mónika – Rend Párt
  • Radics Tibor – Közös Nevező
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek