Így támogathatjátok a rákosmenti Völgyzugoly Alapítványt

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: rakosmentetv.hu)

A XVII. kerületi székhelyű Völgyzugolyház Alapítvány tanodát működtet, ahol súlyosan sérült gyermekek nappali ellátásával, fejlesztésével foglalkoznak. A szervezet bejutott a Tesco Global Zrt. „Ön választ, mi segítünk.” elnevezésű programjának támogatható szervezetei közé. Így május 7-től június 4-ig  az áruházlánc kijelölt üzleteiben a vásárlók zsetonokat kapnak, amelyekkel szavazhatnak, és hozzásegíthetik a rákosmenti alapítványt ahhoz, hogy elnyerje a cég támogatását.

A Völgyzugolyház Alapítványt súlyos, illetve halmozottan sérült, mozgásszervi és értelmi korlátozottsággal élő gyermekeket nevelők alapították abból a célból, hogy gyerekeik nappali ellátása megoldottá váljon. Számos hasonló helyzetben lévő szülő kérte már a segítségüket, két éve működik a szervezet.

Az érintettekkel a tanodában heti 3 napon, egy nap több alkalommal gyógypedagógus szakember, konduktor, manuál terapeuta, és gyógytornász foglalkozik. A fejlesztő órák általában 45 percesek, de tényleges időtartamuk mindig a gyerekek figyelméhez és kommunikációjához igazodik. A Völgyzugolyház pártfogoltjai a kezdeti zárkózottság után feloldódnak, és hatékonyan tudnak együttműködni a gyógypedagógusaikkal. Mindegyikükkel külön szakember dolgozik a tanodában töltött idő alatt. 3-4 alkalom után már megfigyelhető a fejlődés.

Az alapítvány Rákosmente önkormányzatának támogatásával kapott egy olyan kerületi épületet, amelyet rendbe hozva új, nagyobb központjukként használhatnak majd. Ahhoz, hogy az intézmény udvarán akadálymentesített játszóteret is kialakíthasson a szervezet, bárki hozzájárulhat szavazatával, ha a legnagyobb kereskedelmi áruházlánc kijelölt üzleteiben vásárol, és az ekkor kapott zsetont a Völgyzugolyház Alapítvány szavazóurnájába dobja be. Itt a XVII. kerületben, ezt a Pesti úti hipermarketben tehetik meg.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek