Katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak a Vegyi-tónál

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: rakosmente.hu)

Október 5-én, csütörtökön tartotta Rákosmente Polgári Védelmi Törzse hagyományos mentőgyakorlatát az őszi-téli rendkívüli időjárásra felkészülés jegyében a Vegyi Művek Zrt. volt hűtőtavánál. A gyakorlat 9:30 órakor vette kezdetét, mely során a Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság mentési gyakorlatát mutatta be.

A szimulált gyakorlat rövid összefoglalója: egy viharban balesetet szenvedett autóra rádőlt egy fa, a járműből két sérültet kimentettek a szakemberek, a rendőrség, valamint a polgárőrség biztosította a területet. Ezután megérkeztek a hivatásos tűzoltók, akik kivágták a kidőlt fát, és ezzel elhárították a veszélyhelyzetet. A szimulált katasztrófahelyzet második elemeként egy árvízvédelmi gyakorlat keretében sajátították el a mentési feladatokat a résztvevők. Egy ellennyomó medencét épített a Polgári Védelmi Törzs, amelybe vizet pumpáltak az önkormányzati tulajdonban álló új, nagy teljesítményű szivattyúval, amely kifejezetten kárelhárítási műveletek során vethető be.

A bemutatók során mintegy 70 fő, a XVII. Kerületi Rendőrkapitányság, a XVII. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a báró Podmaniczky III. János Honvéd Egyesület, a Delta Polgárőrség, Rákosmente Polgári Védelmi Szervezete, a Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai, illetve a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 7. c osztályos tanulói működtek közre.

A délelőtti gyakorlatot 12.00 órakor Ézsiás Dezső tűzoltó alezredes, a helyi védelmi bizottság elnök-helyettese megfeleltnek minősítette.

A gyakorlatról további képeket az önkormányzat honlapján tekinthettek meg.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?