Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium

1174 Budapest, Széchenyi u. 1-7. | +36-1-256-9719 | http://www.balassi-bp.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Gimnáziumunk tantervi programjának középpontjában a tehetséggondozás áll. Azoknak a gyerekeknek kívánunk megfelelő iskolatípussal szolgálni, akik az intenzívebb szellemi munkára alkalmasak és arra vállalkoznak is. A nyolc évfolyamos képzés megbízható, alapos felkészültséget nyújtó képzési forma. Eredményközpontú, kiemelkedő teljesítményekre ösztönző értékelési rendszerrel, tehetségfejlesztő, tehetséggondozó szemlélettel tanítjuk diákjainkat. Fontosnak tartjuk a képességek kibontakozását. Céljainkat megfelelő munkafegyelem elfogadtatásával szeretnénk elérni. Tanulóink törekedjenek önmaguk és környezetük megismerésére és arra, hogy társaiknak és tanáraiknak egyaránt aktív partnerei legyenek.

A Balassi Bálint Gimnáziumba bekerülő tanulók nyolc évig tagjai egy közösségnek. Gyermekként kerülnek az iskolánkba, s felnőttként hagyják el azt. Természetes, hogy az itt töltött hosszú idő alatt nemcsak tudásban gyarapodnak, hanem rengeteg élménnyel is gazdagabbak lesznek. Gimnáziumunk nagy hangsúlyt helyez a közösségformálásra és az iskolai hagyományok ápolására.

Jövőképünk egy olyan gimnázium megteremtése, illetve működtetése, amelyben tartósan magas színvonalon képzünk az átlagnál tehetségesebb, motiváltabb tanulókat. Pedagógiai programunk, tanterveink, valamint a megvalósítást támogató minőségirányítási programunk egyaránt azt a célt szolgálják, hogy az intézményünket választó diákok és szüleik elvárásainak megfelelve jól felkészült diákokat bocsássunk ki, akik megállják helyüket a felsőoktatási intézményekben, képesek a változó világ kihívásainak megfelelni. Az oktatás és nevelés összhangjának megteremtésével hozzájárulunk ahhoz, hogy a tudományos – kulturális értékeket ismerő, elfogadó, s ezeket újrateremtő felnőtté váljanak a hozzánk kerülő diákok.

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-256-9719
Email:balassi@balassi-bp.hu
Honlap:http://www.balassi-bp.hu
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek